Nyligen tillbaka från juluppehåll så fick vi tillräckligt fin dag för att testa en av våra el-hydrofoils på Riddarfjärden. Ca 5 grader varmt vatten, och 3 i luften stoppade oss inte. Här skulle köras Efoil!

Det är en speciell känsla att börja köra hydrofoil med elmotor. Propellern ligger en bit under brädan, strax ovan vingarna (hydrofoilen) och du måste arbeta olika med balansen när du börjar och när du "flyger". Det kräver lite envishet i början, men plötsligt släpper det och det bara fungerar. Med lite mer övning kommer balansen och det blir roligare hela tiden.

Vi fick med oss drönaren ut denna gång och lyckades faktiskt få med lite av känslan. Detta är superroligt och något som du måste testa.

Prenumerera gärna på vår Youtube kanal om du gillade denna!

Köpa en Efoil?

Om du funderar på att köpa en egen bräda så är detta ett bra alternativ. Vi använder en Etakuma hydrofoil med 50cm till motormontage. Batteriet räcker i strax över en timme vanligen, men denna kalla dag kortar tiden till strax under en timme. Läs gärna mer om dem på länkarna nedan.

Testa efoil - gå grundkurs och kör själv.

Vi har redan börjat köra kurser för de som har vinterdräkt, men så fort våra vanliga dräkter räcker kör vi i vår. En grundkurs kostar 1990kr och tar två timmar då du har egen bräda. Kom gärna in och fråga, eller emaila oss så bokar vi in dig.