Nu har vi kommit tillbaka från vår kitekryssning i Röda Havet. Jens från oss var med och fixade en skön rulle som sammanfattar kiteresan bra.

Vi utgår från El Gouna strax utanför Hurghada. Därifrån har vi bara några timmars båttid för att ta oss ut till kitespotsen, öar och gamla rev som ligger som en skyddande skärgård utanför.

Första dagen hade vi ingen vind så vi passade på att snorkla med delfiner och gå igenom utrustningen inför kommande dagar. Efter så blåste det på ordentligt och vi fick några dagar med ordentligt drag innan det lugnade sig mot slutet på resan.

De som hade foil med sig kunde komma ut en extra dag och när våra foils inte användes med kite så var det ett flitigt övande med dem efter båt istället. Om du inte kan foila än så är det verkligen en rekommendation att ta en kurs med oss nästa år! Det är lättare att lära sig än du tror.

Som vanligt var maten och personalen på båten fantastisk och alla gäster lärde känna varandra. Det verkar som att det blir en ny resa nästa år med många utav dem, kanske dyker några upp på vår kryssning i Mars eller April också?!