För några veckor sedan fick våra första kunder och våra teamåkare sina nya Edge V10 från Ozone. Och nu börjar resultat och kommentarer om den nya designen rulla in.

Oldschool freeride och hoppa-högt-draken

Edge är en snabb drake, som i att åka rakt fram. Och en helt enastående prestandamaskin för den som vill ha bra tryck och fart. Den är erkänd som lättkörd bara man kommer ihåg att köra med tryck i linorna. Och den är lika rolig för någon som vill hänga länge eller ta massiv höjd i kryssen, som för någon som vill hoppa högt. Den som har behov utav ett överskott utav adrenalin loopar den med fördel, den drar igenom loopen med massor utav kraft.

Ozone Edge V10

Med en ganska flack profil och högt AR har den en bredare range än andra designer. Får du fart i brädan så kan du köra med mycket mindre kite än andra på stranden. Och avsaknad utav block gör att proffsen vågar gå ut ordentligt överriggad, det är så man slår rekorden 🙂

Den höga farten ger högre hopp, och du kan vänta längre med att dra fram den. Sverigerekorden mätta med WOO är satta med tidigare version, V9. Kolla svenska leaderboarden; 24m! satt utav Patrik Cedergren (Edge V9 8m + Torque bräda)

Nya V10 bygger vidare på designen utan att offra prestandan. Fokus har främst lagts på att ge en bättre sväng och draken har fått ny tip-konstruktion. Dukens skärning är omräknad med Ozones senaste mjukvara vilket ger bättre form på duken under belastning.


Vad sägs om Ozone Edge V10

Patrik Cedergren

Patrik kör på Öland har hunnit med några session redan. Han är en utav våra bästa "hoppare" i Sverige och laddar redan nära sitt rekord för Sverige. Här är några bilder från hans sessions.

Det är en mer livlig och lekfull drake. Superstabil och svårslagen prestanda. Skönare sväng.

Jag tror att jag kan slå mitt tidigare rekord med denna.


Jonas Fossensjö

Jonas kör kring Båstad och har fått några sessions nu. Han har redan satt personbästa och ser fram emot att nå 15m som nästa steg. Han kör på 9m drake.

Ozone Edge v10 överträffar alla mina förväntningar. I standardsetup fungerar allt precis som det ska, bra relaunch och fantastisk feedback. Testade på högre bomtryck och fick en rejäl ytterligare skuts! Blir spännande att testa igenom alla inställningar


Ragnar Hammarqvist

Stockholms-kitaren Ragnar har fått chansen att köra på hemmaplan.

Ragnar hoppar på

Jag har bara hunnit testa en gång, såklart i Stockholms kassa och byiga vind. Men det var en mycket trevlig upplevelse. Draken är förfinad på alla sätt sen versionen innan. Ska bli mycket spännande att testa mindre variant i hårdare och jämnare vind


Carl Robertzon

Kring Göteborg härjar Carl omkring och han har hunnit få några sessions i lite för lite vind men känner sig redan hemma med draken.

Carl Robertzon

Jag har fått möjlighet att testa allt nästan. Detta är samma Edge som tidigare, men helt klart förfinad. Det känns framför allt i svängen men sammantaget är detta den bästa draken för mig som jag någonsin känt på. Jag ser fram emot lite riktig vind, detta kommer bli bra!

Första session 12m

Vill du lära dig kitesurfing?

Surfbussen har sveriges största kiteskola. Vi håller kurser runt hela Sverige och lär dig gärna att kitesurfa. Läs mer om vår: kitekurs