Nu är det dags för Surfbussen och våra verksamheter att växa med ny ledning & ägare. Jag, Jens, har arbetat med kitesurfing, surfing, resor, cafe och distribution & försäljning under vår flagga i 15 år och nu är det dags för nya äventyr.

Nu finns det möjlighet för några andra att ta över de delar som passar. Kanske för dig?

Under åren har vi tagit Surfbussen till en omsättning på ca 7mkr. Vi har aldrig suktat efter vinster utan hela tiden satsat på det vi tror på för att behålla glädjen i arbetet och få ut en rimlig lön på vägen.
Det har lett till en verksamhet med flera olika områden där några utav dem klarar av att stå helt på egna ben. Tillsammans har dessa gjort sparsamma vinster. Men jag är övertygad att en ny, fokuserad ledning för de respektive områdena skulle öka resultaten.

Därför väljer jag att presentera de olika affärsområdena separat, med förhoppning att hitta en passionerad person eller grupp som vill driva den del som passar dem i varje del.

Våra affärsområden i korthet

  • SUP verksamheten Kungsholmsstrand Stockholm. Omsättning ca 1,5mkr, sommarverksamhet.
  • Försäljning/Sverigeavtal Ozone, Moses hydrofoil, Takuma. Omsättning ca 3mkr.
  • Surfcenter Skåne, Lomma. Sommarverksamhet, omsättning ca 330tkr.

Om vill in i branschen, eller vill expandera så delar vi gärna en aningen djupare introduktion på de delar som är intressant. Jag söker ingen quick-fix nödvändigtvis, det skulle vara roligt att ge nya ägare riktigt bra möjligheter att lyckas. Därför finns det möjlighet att få en övergångstid med min inblandning på det sätt som fungerar för båda.
Maila här: [email protected]. Eller ring mig direkt 070-2622058.

Mitt nya projekt.

Om du är nyfiken på vart jag är på väg så läs gärna på om Korpklinten. www.korpklinten.se
Tillsammans med två vänner från kitesurfet så förvärvar vi anrika Snäck Camping på Gotland med ambition att bygga en miljövänlig turistdestination som vänder sig till en modern gäst som söker en aktiv semester eller konferens.

/Jens Hjelte

Några höjdpunkter under åren.

Under åren så har jag fått utveckla Surfbussen, och mig själv, med hjälp från några fantastiska kollegor och vänner. Det har också varit den största behållningen för mig som ledare i verksamheten tillsammans med våra kunder, personalen, våra instruktörer, teamåkare och partners i branschen. Några vill jag gärna tacka lite extra:

Mårten Björnsson

Vår första skolkontakt och en stark representant för Ozone. Mårten hjälpte mig med det mesta i början och påpekade snällt när vi var för dåliga och behövde skärpa oss. Fortfarande saknad!

Simon Jaktlund

En utav mina tidigare snowkiteelever, som senare bodde i en kort stund vår buss på vår uppfart och skötte kunder i garaget. Tillsammans började vi också med den mobila skolan som sen blev vårt namn.

Johan Matsson

Vår första anställde som packade kartonger när han var 15 och körde vår kiteskola när han fick körkort.

Gustav Danielsson & Carl Ewald

Mina partners på Gotland som drog igång en riktigt fin skola och hjälpte oss hitta in till denna fantastiska plats.

Patrik Sandevik

Tog över garaget (fast han hade egen bostad i alla fall) och tog oss från källarbolag till att börja bygga en fast adress på Kungsholmen i Stockholm. Detta var en tid utav extra bra ordning och reda…

Fernando G

Fernando dök upp i vår butik när vi öppnade och sa att han kunde måla om vi pratade svenska med honom för träning. Det var början på ett par år utav skön stämning och hårt jobb tillsammans med Patrik.

Björn Lundin

Tog över vår skola och utvecklade den under ett par år innan vi gick skilda vägar igen.

Sara Odmalm, Sofie Ringsten & Madeleine Pauline

När vi var först med SUP i Stockholm hade vi ett järngäng med entusiaster som förverkligade massor med grupper och individuella paddlingar.

Julian Foster

Vår sköna Engelsman som alltid har med sig en tepåse i fickan. Jobbade under en tid i butiken och med att hålla kurser men insåg efter ett tag att kurser är roligare i varmt vatten och bytte till att vara reseguide och kita för sig själv 🙂

Anna Gros

En utav våra guider på resor och weekends som tagit Surfbussen till ny nivå. Hon har i stort sett byggt vår Malmöverksamhet och dessutom hjälpt oss att få ordning och reda i vår Skola som nu finns på 7 orter.

Carl Robertzon

Västkustens färgstarkaste instruktör vågar jag nog kalla honom. Här får man alltid energi! Tillsammans med Eddie är det ett riktigt radarpar för Surfbussen kring Göteborg sedan flera år.

Virena Andersson

Virena fullkomligt virvlade in som kiteinstruktör på västkusten, en utav våra första skolsammarbeten.

Annika Björin

Vår sköna energitjej som höll låda i butiken och på stränderna. En riktigt fin aktivitetsledare med grymt engagemang för service. Snart jurist, måste vara andra sidan myntet…

Alessandro Gozzo

Vår galna och supersnabba butikskille som under två år lärt sig både verksamheten och Svenska. För att inte nämna kitesurfing, hydrofoiling, onewheel och att acceptera att jag inte hinner stötta honom. Nu gör han det bästa han kan för att hålla ordning i butiken, på ordar och inköp.

Jason Bergin

Jason har varit med ungefär lika länge som Alessandro och har tagit ett grepp för att skapa unikt bra utbildning i Stockholm. Lugn, trygg och ambitiös kille från England.

Erika Sällberg

Med enormt intresse har Erika tagit tag i vår center-verksamhet i Skåne och börjat utöka den med nya vattensporter och åldersgrupper.

Emil Hammersland

Vår nya instruktör för Stockholm, har nu också tagit över all planering för kiteskolan i hela Sverige.

Thomas Krook

Mitt bollplank för kommunikativa frågor. Raka svar och många "men så här tolkas det".

Henrik Stålberg

Han som hänger där uppe med sin unika kitestil gjorde ett test-år i surfbranchen genom att bo på Maldiverna en stund och ta emot gäster, och sen jobba i butiken i minst roliga tiden.

Diana Hjelte

Vårt stadiga hörn för att få ordning och reda hos oss och som fru också stötta mig i alla lägen. Kanske den som slitit sig mest i håret utav alla oss surfardudes. Tycker nog mina barn kan få ett tack här också, det har blivit många helger och kvällar utan mig...

Alla våra teamåkare & instruktörer som varit med längre eller kortare tid, bland flera: Patrik Cedergren, Jens Mårtensson, Eddie, Sakina, Kacper, Pelle Kennerberg, Robert Gerling, Jonas Axelsson,  Jonas Fossesjö, Ulf Jevin, Albin Fransson, bröderna Hervy, Niclas Högberg, Fabian, Olle Reit, Emilia Wiehe mfl.

Sebastian Back

Åsså den här liraren som var så självklar att han borde ha skrivit upp sig själv på listan. Och precis så var det när vi jobbade. Under några år så tog Sebastian över hela verksamheten och gjorde allt som jag inte klarade av att lämna över... Vi hann också dra igång KiteRIB under dessa år. Bilden är från vår utbildning för att köra kommersiellt helt lagligt 🙂