Vår och sommar 2021 erbjuder Surfbussen inga grupp eller paketresor utomlands på grund utav den rådande pandemin.

 • Your custom trip, Join a camp, Learn & develop
 • From: November To: December
 • 7 957,00 kr

I vackra El Gouna i Egypten finns stadig vind, fantastiskt boende & exklusiva Makani beach club. Följ med oss till vår nya destination för vintern.

 • 1 vecka, dubbelrum, helpension, beach pass & transfer: 4800kr/p

El Gouna - Kitesurfa med nära till allt

Utforska vemdalen på våra snowkite-weekends

Vemdalen Snowkiteweekend

I El Gouna har du nära till allt. Men först och främst riktigt fina förutsättningar för kitesurf i grunt vatten och med stadig vind. Men kring den inbjudande staden finns så mycket mer att göra. Du kan njuta utav mysiga promenadstråk med bra restauranger, och action med wakepark, gocart, ridning och mycket mer.

El Gouna är alltid en bra destination, en smidig stad med ordning och reda. Vi är själva på plats November & December. Vi tar emot er och finns med på stranden och hotellet där vi varje kväll delar prognoser och tips inför nästa dag. Om ni istället åker när vi inte är på plats så tar våra lokala partners hand om er. Detta är en perfekt plats för att lära sig, långgrunt och fin kiteservice på vårt center.
Du som vill gå nybörjarkurs kan lära dig från början med våra instruktörer, eller ta fortsättningslektioner för att slipa på tekniken.

Kitecamps

Om du vill vara med på våra camps så bokar du din resa med alla eller några utav dagarna under vår camp-vecka. Under dessa veckor bor vi nära varandra, träffar nya kitekompisar och utmanar varandra på stranden. Nybörjar-kitekurs bokar du tillsammans med ditt rum till specialpris

Egen resa med Surfbussen-värd

Vi är på plats från 5 november till 13 december. Då hjälper dig att få det mesta utav din resa. Vi träffas varje dag vid frukost, och på stranden när det blåser. Nybörjar, & -fortsättningslektioner bokar du nya, eller använder lektioner som du har till

Välj tänkt resedatum och sök för att se rumspriserna för resan nedan

Planera din resa

Hurghada
Vi möter dig oavsett tid du landar
Vi släpper av dig oavsett tid du landar

Det är ganska smidigt att resa hit. Det går både charter och reguljär trafik till Hurghada från alla stora svenska städer..

Vi arrangerar din tranfer om du åker med kiteutrustning. (Charterbolagens transfer tar gärna en extra avgift som du måste betala på plats). När du bokat Transfer så möter vi dig på flygplatsen. I transferpriset ingår transport utav en resväska och en kiteväska.

Boka flyg

Närmast är att flyga till Hurghada. Vi rekommenderar att ni bokar en charterstol från tex Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn som brukar kosta ca 4000kr ToR (ibland så lågt som 900kr om du bokar sent, men inga garantier finns för att du får plats). Flygtiden är ca 5 timmar om ni flyger direkt.

Vill ni flyga med lite bättre service så kan ni kontrollera på Seat24 eller på Momondo, de är bra onlinetjänster för flygresor. Läs alltid extra noga om bagagereglerna.

Värt att veta om vårt resmål

Mat som ingår

Vår bokning i El Gouna är all inclusive. Hotellet serverar Frukost, Lunch och middag, plust mellanmål. Barerna håller öppet länge. I vårt paket erbjuds lunchen på stranden till kraftigt rabatterat pris då ni inte äter den på hotellet när ni kitesurfar. På kitestranden finns även möjlighet till andra förfriskningar, öl och drinkar.

Tilläggstjänster

Du som kitar måste boka till ett kitepass som ger dig tillgång till den nya och fräscha Makani beach club. I avgiften ingår utrustningsförvaring, launchhjälp på stranden och räddningsbåt/persona utöver den förberedda stranden.

Det går daglig transfer mellan Hotellet och stranden, och vill du inte passa en sådan så är taxi-transport i Tuc tuc smidig och kostar småpengar.

Boende och boendealternativ under resan

Vi bor på Three corners Rihana Inn som är ett mysigt och familjevänligt hotell som ligger centralt i El Gouna. Härifrån är det nära till allt och smidigt att ta sig till alla aktiviteter. Hotell delar pooler, restauranger och med Rihana Resort, dessutom har du tillgång till båda hotellens flera pooler och sociala områden. Hotellet håller hög standard och erbjuder mysiga rum och fina pooler och ett riktigt bra gym. Vår bokning är all-inclusive och du väljer själv vilken utav de flera restaurangerna och barerna du vill äta på.

Stranden vid hotellet
Mysiga serveringar & cafféer på Rihana Inn & Rihana Resort
Flera Pooler med olika inriktning i El Gouna
Träna dig inför kitesurf på hotellets gym

Väder, vind & övriga förutsättningar för våra aktiviteter

Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Kite

Vindar

Under september till maj så är det kitevindar från ca 6ms under 80% utav alla dagar, över jul och nyår kitar vi ca 70% av dagarna. Kalani beach club ligger långt upp i det område som det surfas i och utanför finns flera kilometer i alla riktningar att kitesurfa på. Det finns foilvänligt djup lagom långt från launch också.

Mer att göra i området

El Gouna har gott om möjligheter för dykning och snorkling och här finns alltid möjlighet för dagsturer med dykbåtar. Men här finns även en stor cable park för wakeboard, gocart, golf, kamelridning, ridning på hästar och flera expedionsmöjligheter i Öknen, med och utan adrenalin.
Om andan faller på så hjälper killarna och tjejerna på anläggningen gärna till. De hittar bra transportlösningar och duktiga guider. Du behöver aldrig gissa några priser, allt görs klart innan du åker.

Tjänster och uppgraderingar

Utöka gärna din resa med våra tjänster. Dessa kurser, äventyr och uppgraderingar erbjuds i samband med att du bokar.

De dyker automatiskt upp för att väljas efter att du valt boende.

Uppgradera redan bokad resa.

Kiteskola - lär dig kitesurfa

Då kan du gå en hel kitekurs, eller bara gå enstaka lektioner på svenska eller engelska. Surfbussens egen instruktör är en skicklig pedagog och utbildar enligt IKO. Du kan välja ett antal lektioner eller boka skol- & utrustningspaket för den tiden du är på plats. När du väljer våra paket så får du också vår mentorshjälp och coachning varje dag på stranden. På det sätt så kan du själv ta många steg i din kitekarriär under tiden.

Var inte orolig om du inte hinner med alla lektioner, de gäller i två år och på alla våra skolor. I Sverige också!

**********************

 • Kitelektion 2h 20min lektionstid inkl utrustning - 1 500,00 kr
 • Kitelektioner 2st á 2h 20min inkl utrustning - 2 700,00 kr
 • Kitelektioner 3st á 2h 20min inkl utrustning - 3 700,00 kr
 • Kitelektioner 4st á 2h 20min inkl utrustning & IKO studiehäfte - 4 500,00 kr
 • Kitelektioner 5st á 2h 20min inkl utrustning & IKO studiehäfte - 5 200,00 kr

Hyr komplett kiteutrustning

Du som inte har egen utrustning kan hyra utav oss. Då har du alltid exakt rätt storlek för dagens väder. Passar också bra för dig som inte vill släpa prylar. Om du endast vill komplettera så erbjuds hyra även per halvdag/dag på plats.**********************

 • Utrustningshyra - komplett kitt, 1vecka - 3 399,00 kr
 • Utrustningshyra - komplett kitt, 2 veckor - 5 299,00 kr

Coachning, fortsättningskurser & paket

Du som nyligen gått kurs eller kitar lite för sällan för att känna dig trygg har möjlighet att boka mindre kurspaket som ger dig en bra boost och plattform att fortsätta öva ifrån under din tid i Egypten.**********************

 • Kitecoach/fortsättning, 2 timmar (med egen utrustning) - 900,00 kr
 • Kitecoach, anpassad utbildning. 5 timmar (ingen utrustning ingår) - 1 800,00 kr
 • Kitekurs Fortsättning 1W: 4h instruktörstid + 7 dagar hyra - 6 623,75 kr
 • Kitekurs Fortsättning 2W: 4h instruktörstid + 14 dagar hyra - 8 748,75 kr
Title Image Beskrivning
Skriv din egen recension
Du recenserar:El Gouna - Kitesurfa med nära till allt
Ditt betyg