• Join a camp, Learn & develop
 • From: October To: November
 • 12 990,00 kr

En paradisresa för hela familjen, kitare eller ej. Här finns vindskyddade familjevänliga stränder och vårt mysiga hotell. Vi som kitar smiter runt hörnet några timmar när det passar.

 • 1 vecka (7 nätter), 4 personer: Från 29900 kr

Familjeveckan på Dhangethi, Maldiverna

Kiteresa till Egyptens bästa plattvatten

Hamata - fantastisk kitesurf

Utforska vemdalen på våra snowkite-weekends

Vemdalen Snowkiteweekend

På Dhangethi i Maldiverna finns ett riktigt familjeparadis! Här har vi en perfekt kombination av paradisresa med lata dagar på stranden, eller aktiva på SUP, med dyk och kitesurf.
Vi är själva på plats och erbjuder kitekurser för den som önskar, övrig tid ser vi till att det finns möjligheter till utflykter och aktiviteter för stora och små. Ni bor bekvämt i hotell med hög standard och halv-pension. Familjeveckan hålls under höstlovet, måndag till fredag. Du väljer själv hur länge du vill stanna. (välj datum för att se priserna)

Höstlovet är en vecka för aktivitet och här vill vi ge ett alternativ som passar för familjer som har en kitesurfare med sig. Även om kite finns tillgängligt hela tiden om man vill så är det på alla andra aktiviteter vi satsar extra denna vecka. Och på barnen. Det finns redan mycket att göra för den som vill vara aktiv på Dhangethi och lättillgänglig relax för den som vill ta det lugnt.

Beachpass och äventyr ingår för alla

Vårt aktivitetspaket finns med för alla i familjen. Det inkluderar dricka på stranden, frukt och övervakning när ni tex paddlar SUP eller snorklar från land samt beachboys och räddning för den som är aktiv i vattnet. Dessutom ingår utrustningen för SUP, snorkling, windsurfing och tillgång till gymmet.

Gemensamma äventyr under som ingår under veckan:
- Alla får prova på ett dyk
- Daglig Yoga med Sofie Ringsten
- Provapå lektion i kitesurf
- Äventyr och snorkling från Sandbank
- Och några överraskningar.

  Välj ett utav våra camps eller boka egna datum

Eller sök på dina egna datum nedan

Välj tänkt resedatum och sök för att se rumspriserna för resan nedan

Planera din resa

Male
Båt-transfer: Anländ innan 14:00
Flygtransfer: Anländ innan 17:00
Båt-transfer: Boka flyg efter 12:00
Flygtransfer: Boka flyg efter 09:00

Du bokar själv flyg-biljetter till Malé. Vi möter dig när du landar hjälper dig hela vägen till din transfer resten utav vägen till vår ö. Utöver dig själv så ingår en resväska i priset för transfer.

Boka flyg: Vi flyger gärna med Qatar airways som har bra direktflyg. Vi budgeterar själva kring 7000kr ToR för flygbiljetten. Du kan också göra en sökning med till exempel momondo.com eller skyscanner.com.

Vår ö och den lokala kulturen gör detta till en pärla för alla, även när det inte blåser. Utöver kitesurfet är det perfekt att paddla SUP, snorkla tryggt runt ön eller bara ta det chill. Temperaturen ligger konstant kring 28 grader varmt (i vattnet också), stränder och reven är fantastiska och det finns massor med aktiviteter för alla. Dykcentret på plats kan också ta dig till dyk & snorkling med valhaj, manta och sköldpadda. Eller för att utforska reven i området och många andra utflykter över och under vattnet.

Activity-pass och Equipment storage & transfer

Vårt surfcenter på ön erbjuder Surfbussens aktivitetspaket. Det ger fri tillgång till alla aktiviteter som erbjuds från land, samt övervakning och säkerhet vid vattenaktiviteter. Utöver utrustningen så ingår också vatten på stranden, samt frukt till mellanmål under tiden du är där. Dessutom ger vi tips och hjälp på stranden vilket påskyndar din utveckling. När det inte blåser så tipsar vi om bra aktiviteter och är det några dagar utan vind så erbjuder vi gratis och billiga alternativa aktiviteter, med eller utan adrenalin-påslag.

Activity-pass

 • Aktivitetsguide
 • Snorkelutrustning
 • Prylar för vattenlek vid stranden (tex SUP, Kajak, badringar etc)
 • Strandservice/ launch landing
 • Riggningshjälp om du vill ha
 • Räddning samt båt på standby
 • Vatten att dricka på stranden

Kiteutrustning, transfer & storage

 • Transfer från MALE till Dhangethi & tillbaka
 • Förvaring på MALE vid längre väntan på transfer
 • Kiteförvaring på Dhangethi
 • Riggningshjälp om du vill, färdig drake på stranden!
 • sköljning, torkning, packning innan ni åker

  Välj ett utav våra camps eller boka egna datum

Eller sök på dina egna datum nedan

Värt att veta om vårt resmål

Dhangethi Ö

Vår destination är den lilla ön Dhangethi som ligger i en utav de mittersta ögrupperna i Maldiverna. Själva ön knallar du snabbt runt, den är endast en km där den är som bredast så du är hela tiden nära vatten! Nära Hotellet finns hamnen på ena sidan ön, och badstranden ”bikini beach” samt vår kitestrand på andra sidan. De ligger på var sin sida om ön så på ena sidan är det lugnt och vindstilla, på andra kitar vi.

Utanför hotellet ligger och precis utanför finns trädgården och hotell-stranden. Trädgården är alltid en skyddad oas. På nätterna springer här omkring massor med strandkrabbor, och på dagarna är det lugnt och ett perfekt ställe att slappa.

Restauranger & affärer

På ön finns tre restauranger, en på vårt hotell och de andra två efter shopping-gatan. Du kan köpa det mesta du glömt/behöver på ön. En lunch kostar ca 5 USD och uppåt beroende på vilken restaurang du väljer. Tursitshopparna erbjuder traditionella kläder och andra detaljer som kan vara roligt att ta med hem och priserna är rimliga.

Internet

Internet erbjuds gratis i Hotellets reception, relax och matsal. Det fungerar ofta över förväntan men det delas med många andra. Om du har extra höga krav så hjälper vi dig köpa ett sim-kort till din telefon så du kan surfa med samma standard du är van med hemma. Det är rimliga priser!

Boende och boendealternativ under resan

Vårt boende - hotellet

Vi bor på lokalt ägda Ariston Dhangethi INN. Med 15 rum är hotellet litet och drivs väldigt personligt. Här är mycket välordnat och standarden är hög. Alla rum har egen toalett med dusch och air-condition och det städas och bäddas dagligen. Vatten att dricka finns påfyllt dagligen. Rummen bäddas med två enkelsängar eller en dubbelsäng.

Maten lagas på hotellet och är en kombination utav lokala maträtter och några västerländska alternativ.

Hotellet på Dhangethi från utsidan
Hotellets egen strand-trädgård
Receptionen och restaurangen
Lobby

Väder, vind & övriga förutsättningar för våra aktiviteter

Dhangethi är precis så aktiv du vill att det ska vara. Eller inte, du bestämmer...

För alla

Snorkling är lätt tillgängligt och en mysig aktivitet, dykcentret berättar gärna vart man tar vägen för bästa snorklingen. Självklart går det att boka båtturer med dyk- & snorkel-ledare också, eller varför inte gå en dykkurs på ett riktigt fint dykcenter. Det finns ett vattensportcenter på ön, där erbjuds vattenskoter och katamaran-hyra och wakeboard. På land finns en fotbollsplan och ganska stora ytor att utforska samt ett center med biljard, pingis och några andra sporter. Det är också en upplevelse at paddla SUP över reven, kanske också som utflykt till sandrev och eller grannö.

För kitesurfaren

Här blåser det mellan Maj och första veckorna i November, men sällan så hårt att det märks på den sidan ön vi bor på. Vi är själva på plats direkt efter vår Svenska sommar då vi öppnar skolan också för året. Vi stänger för säsongen den 10 november. Under tiden vi är på plats så blåser det 7ms eller mer knappt 60% utav dagarna, om du har lättvindsutrustning har du kitevind kring 80% utav dagarna. Maj till Juli blåser det mest, över 6ms ca 80% av dagarna. Väderperioden kallas "west monsoon" och dagarna är ofta en blandning mellan strålande sol och regnväder som drar förbi. De kommer några stycken i taget, eller inte alls, man vet aldrig. Men värmen är där hela tiden, och vi är alltid nära skydd för väder.

Under kitesässong är vindriktning normalt SV eller V. Då är revet vi kitesurfar i helt perfekt och lämnar stor yta med plattvatten, Strax ovanför i vind är det djupare och i gränsen blir det vissa vågor. Revet är ca 3km långt och mellan 200 och 600m brett. Ovanför finns det obegränsad yta med djupare vatten vilket passar bra för hydrofoil eller för den som vill söka sköldpaddor. :) Launch och landing görs på öns södra spets på en strand som underhålls utav oss, här är rent och fint.

För dykintresserade

Här finns över 50 dyk-spots en kort resa med dykbåten bort, och ett fantastisk lokalt rev som räcker till många dyk. Vårt hotell har ett eget dykcenter och hjälper både erfarna och nya dykare att uppleva deras fantastiska vatten. Söder om ön finns ett stort marint skyddat område, Khudarah Thila, samt en nationalpark vid de yttre reven. Om du inte vill dyka på reven så arrangeras valhaj och manta-dyk och snorkling hela året.

Vår ö, och hela revet
Revet där vi kitesurfar i Maldiverna

Launch och landing
Launch och landning på kitestranden


Vindstatistik för kitesurf i maldiverna

Tjänster och uppgraderingar

Utöka gärna din resa med våra tjänster. Dessa kurser, äventyr och uppgraderingar erbjuds i samband med att du bokar.

De dyker automatiskt upp för att väljas efter att du valt boende.

Uppgradera redan bokad resa.

Hyr komplett kiteutrustning

Du som inte har egen utrustning kan hyra utav oss. Då har du alltid exakt rätt storlek för dagens väder. Passar också bra för dig som inte vill släpa prylar. Om du endast vill komplettera så erbjuds hyra även per halvdag/dag på plats.**********************

 • Hyra komplett kiteutrustning 1/2 dag - 790,00 kr
 • Hyra komplett kiteutrustning 1 dag - 1 390,00 kr
 • Hyra komplett kiteutrustning 2 dagar - 2 390,00 kr
 • Hyra komplett kiteutrustning 3 dagar - 2 990,00 kr
 • Hyra komplett kiteutrustning 1 vecka - 4 490,00 kr
 • Hyra komplett kiteutrustning 2 veckor - 7 190,00 kr

Kiteskola - lär dig kitesurfa

Då kan du gå en hel kitekurs, eller bara gå enstaka lektioner på svenska eller engelska. Vår egen instruktör är en skicklig pedagog och utbildar enligt IKO. Du kan välja ett antal lektioner eller boka skol- & utrustningspaket för den tiden du är på plats. När du väljer våra paket så får du också vår mentorshjälp och coachning varje dag på stranden. På det sätt så kan du själv ta många steg i din kitekarriär under tiden.

Var inte orolig om du inte hinner med alla lektioner, de gäller i två år och på alla våra skolor. I Sverige också!

**********************

 • Kitelektion 2h 20min lektionstid inkl utrustning - 1 500,00 kr
 • Kitelektioner 2st á 2h 20min inkl utrustning - 2 700,00 kr
 • Kitelektioner 3st á 2h 20min inkl utrustning - 3 700,00 kr
 • Kitelektioner 4st á 2h 20min inkl utrustning & IKO studiehäfte - 4 500,00 kr
 • Kitelektioner 5st á 2h 20min inkl utrustning & IKO studiehäfte - 5 200,00 kr
 • Skol & utrustningpaket 1 vecka. 4 lektioner + daglig coaching - 6 990,00 kr
 • Skol & utrustningpaket 2 veckor. 4 lektioner + daglig coaching - 9 990,00 kr
Title Image Beskrivning
Kundrecensioner
 1. Bästa resan vi gjort!
  Omdömme
  100%
  Dhangethi är kanske inte stället för den som förväntar sig paraplydrinkar och personal som står i givakt.
  En ö på 900x300m låter i första taget inte som ett ställe att hänga på i två veckor men det finns så otroligt mycket att göra om man är lite nyfiken.
  Öborna är trevliga och man känner sig välkommen på hela ön.

  Stämningen på hotellet är avslappnad och familjär.
  Personalen har det där extra som gör att man känner sig välkommen på riktigt.
  Rent och snyggt och alltid ett leende på läpparna.

  Vi hade lite otur med vinden så det blev inte jättemycket kite men det gjorde inte så mycket. Vi snorklade, tog dykcert. och åkte på dykturer där vi såg mantor, valhajar, sköldpaddor och oändliga mängder med fisk.
  Dykcentret och killarna på dykcentret som även sköter servicen på kitestranden är väldigt professionella i det dom gör.
  När det väl blåste var det magiskt att glida fram över stingrockor och andra konstiga fiskar med 30gr i vattnet och 30 gr i luften.
  Och de som inte kitar hänger på bikini beach i nära anslutning till kitestranden.
  En kul grej var att det simmade småhajar längs med stranden direkt nedanför hotellet.

  Dhangethi och Ariston kan vi absolut rekommendera även för barnfamiljer.
  Vår treåring hängde med hotellchefen Haybe på kontoret, dykledaren Rifad var barnvakt ombord på båten när vi andra dök.
  Helt enkelt suveränt.
  Henrik som var Surfbussens rep. på ön tog väl hand om oss och gjorde allt för att vår vistelse skulle bli lyckad.
  Vi kommer att återvända, med eller utan vind.

  Utav

  Publicerat den

Skriv din egen recension
Du recenserar:Familjeveckan på Dhangethi, Maldiverna
Ditt betyg