Vår och sommar 2021 erbjuder Surfbussen inga grupp eller paketresor utomlands på grund utav den rådande pandemin.

 • Join a camp, Learn & develop
 • From: March To: November
 • 9 996,00 kr

Häng med på en lyxig kiteresa till röda havets orörda laguner. Vi styr båten till rätt lagun för varje vindriktning och ser till att allt flyter på...

Egypten kitekryssning. Kiteresa till Röda havets laguner

Vi tar med er på vår jättebåt med besättning och Surfbussen-guide för spotval och kiteskola för den som vill. Vi åker bekvämt i egna rum, eller delat med kompis. Vi har 8 dubbelrum med egen toalett och ombord finns även dykutrustning och bar ifall någon dag har sämre vind.
Allt ingår, även mat och dryck (öl, vin etc köps i baren).
Utanför Hurghada finns en skärgård som skapats utav korallrev som rest sig ur haven. De låga öarnas vikar och laguner skapar fint plattvatten och många olika lekplatser för oss kite-bitna. Här ges goda möjligheter till utveckling eller bara fin surf om det räcker bra för dig.

Vårt läger är på en redig safaribåt, här äter vi mat och umgås i kitesurfets tecken. Vi flyttar oss regelbundet för att se nya platser och anpassar vår resa efter vädret. På varje ny strand så har vi med oss personal och räddningsbåt för att ge dig bästa chansen för fantastik kitesurf.

Förutom båtens personal och våra lifters som hjälper till med kitearrangemanget så finns Surfbussens personal för er som vill gå kurser, eller bara för att se till att gänget fort hittar varandra. Vi har också med en lokal kite-guide som kan varenda ö, rev, vågbryt eller plattvatten.

Välj tänkt resedatum och sök för att se rumspriserna för resan nedan

Planera din resa

Hurghada
Landa innan 19:00 på första dagen
Boka återresa när som helst sista dagen

Vi möter dig på flygplatsen och hjälper dig hitta lämplig transport till Båten.

Boka flyg

Du flyger till Hurghada och det går både reguljära förbindelser och charterstolar från Stockholm, Göteborg & Köpenhamn. Räkna med att flyget kostar upp till ca 4000kr ToR (ibland så lågt som 900kr om du bokar sent, men inga garantier finns för att du får plats). Flygtiden är ca 5-8 timmar beroende på hur ni bokar.

Turkish airlines erbjuder bästa anslutning med reguljärflyg. När du bokar med Turkish airlines:
 • Ankomst: tidig morgon dag två (du missar vår välkomstmiddag). Båten avgår 0530, så du hinner utan problem.
 • Avgång: Boka tidig morgon på den sista dagen, vi väcker dig och kör dig till flygplatsen
Detta fungerar då ligger i hamn första och sista natten. Du kan också förlänger du resan några dagar, vi hjälper dig fixa plats på stranden och hotellnätterna du behöver. Kontakta oss så får du ett förslag.

Charter-erbjudanden & övriga flygstolar Boka med ankomst första dagen, avresa sista dagen. Vill ni flyga med lite bättre service så kan ni kontrollera på Seat24 eller på Momondo, de är bra onlinetjänster för flygresor.
Läs alltid extra noga om bagagereglerna.

Värt att veta om vårt resmål

Tillkommande avgifter på plats: Dricks till personalen motsvarande €5-10 per dag rekommenderas. En ny skatt har införts på €45 för att få gå iland på atollerna i röda havet. Dessa är personliga och ingår inte i bokningen utav resan utan måste tas med vid ankomst. Tyvärr kan vi inte inkludera dessa i priset på grund utav bokförings och tekniska orsaker.

Boende och boendealternativ under resan

Vi har hyrt en riktigt fin dykbåt med 8 kabiner som alla har eget badrum. Här ingår frukost, lunch och middag och i baren köper du väldigt rimligt prissatt öl och vin (som är det enda som inte ingår). Rummen har alla två sängplatser och du bestämmer själv om du bor ensam eller med någon annan. När du bokar får du möjlighet att meddela vem du reser med så att ni bor tillsammans.

Väder, vind & övriga förutsättningar för våra aktiviteter

Vi har planerat alla våra kryssningar så att de ligger under tider då det verkligen blåser. Det blåser året om men statistiskt sätt är är tidig höst, och tidig vår så perfekt. Då blåser det massor, det gör det även på sommaren men då brukar vi stanna hemma på Svenska stränder. Vi är ganska långt ut från land så här finns inget i vägen för vinden. Normalvinden ligger för 9m draken, som du kompletterar med en 12a. Ta gärna med hydrofoilutrustningen om du vill, vi kommer ligga på ställen som fungerar riktigt bra för dem med.

Title Image Beskrivning
Kundrecensioner
 1. Helt suveränt
  Omdömme
  100%
  Det här är utan tvekan den bästa kite-resan jag åkt på och den slog även liknande resor jag gjort för dykning.

  Spotsen vi åkte runt på var helt fantastiska - stora ytor, utrymmen att kryssa mellan öar och en väldigt vacker omgivning med stora berg i horisonten åt två håll. Oljeplattformarna runtomkring utgjorde också en intressant detalj.

  Allt var toppen på båten - den var lagom stor för det gäng om cirka 16 pers vi var, man kunde gå iväg och vara själv om man ville och det fanns bra sociala ytor för när man ville umgås. Maten var jättegod - Egypten brukar inte vara någon höjdare tycker jag och med de begränsningar ett båtkök innebär förväntade jag mig inga stordåd, men allt vi serverades var genuint gott.

  Organisationen på båten och stranden var också felfri - personalen var supertrevliga och väldigt arbetsvilliga, de hjälpte till med riggning, launch och landning, hämtade upp med rib-båtar om någon behövde hjälp. När vi efter att ha wakeboardat i tre timmar och frågade om de inte behövde en paus skrattade de bara och frågade om vi var trötta. :)

  Sidoaktiviteterna var också grymma - min största oro inför resan var just om det skulle bli dålig vind några dagar och det skulle kännas trist och instängt på båten, men så blev det verkligen inte. Jag testade på wakeboarding, snorklade (med delfiner!), badade och solade och åkte på små utflykter, så det var verkligen ingen fara.

  Jag kommer helt klart att åka igen, det här var en unik resa som inte får missas!

  Utav

  Publicerat den

 2. Magiskt
  Omdömme
  100%
  Allt får toppbetyg

  Utav

  Publicerat den

 3. Episk kiteresa
  Omdömme
  100%
  Denna resa var bland det bästa jag vart med om!!
  En väl planerad resa och grymt trevlig o hjälpsamma besättning.
  Spots med grymt härligt turkost plattvatten o rätt vind förhållanden planerades noga efter hand vad Eolus hade att erbjuda. Laguner dit man normalt aldrig kan drömma om att få kita kring.
  Att dessutom få möjlighet att snorkla/tubdyka, SUP'a, Wake board'a bland dessa laguner gör ju att ett par vindfattiga dagar inte ger en allt för stor kite abstinens!

  Utav

  Publicerat den

 4. Grymt!
  Omdömme
  100%
  Trots att vinden inte helt var med oss alla dagar denna gång var detta en resa i toppklass! Som vanligt superorganisation från Surfbussen, fantastisk båt och måltider, ett supergäng att hänga med där ”båtkonceptet” frambringar en härlig familjekänsla! Fantastiska miljöer och möjligheter till andra aktiviteter då vinden saknades! Supernöjd och redo att möta vintern... see ya soon alla nya kitevänner samt surfbussen

  Utav

  Publicerat den

 5. Magiska spots
  Omdömme
  100%
  Kite i kristallklart plattvatten i magiska omgivningar. Boende på rymlig båt med riktigt proffsig och glad besättning. Härlig blandning av deltagare som alla brinner för samma sak. Kommer garanterat tillbaka.

  Utav

  Publicerat den

 6. Magiskt!
  Omdömme
  100%
  Helt fantastisk resa med trevliga människor, god mat, fin kiting, roliga utflykter, schyst häng, bekväm båt, mycket tid att lära sig bli bättre på att surfa.
  En resa jag gärna gör om!
  Tack!

  Utav

  Publicerat den

 7. Bästa resan!
  Omdömme
  100%
  Kan bara ge den här resan högsta betyg. Väldigt bra organiserad. Inget krångel, inget strul, bara kul! Bra idé att resa på en båt till svårtillgängliga öar istället för att trängas på ett överfullt kitecenter. Gänget som reste var bland de trevligaste jag har träffat. Mycket gemensamma intressen och givande samtal. Utöver fantastisk kite på plattvatten ska nämnas att det fanns andra roliga aktiviteter som wakeboard, snorkling, SUP osv.
  <br>Maten var långt över förväntan och det är ju viktigt när man har förbränt 10000 kalorier på en dag. Personalen på båten var så hjälpsamma att man nästan fick skämmas. Om du inte orkar pumpa kiten hemma så är det här resan för dig. Finns helt enkelt inget negativt jag kan komma på. Kommer med väldigt stor sannolikhet att hänga med på fler resor. Tjoflöjt från Norrland!

  Utav

  Publicerat den

 8. Fantastik vecka på Röda havet!
  Omdömme
  100%
  Kitekryssningen överträffade mina förväntningar på alla plan. Fin båt med bra boende, mycket god mat och perfekt service. Bra organisation och guidening till grymma kitespots. Kul att testa olika kites, brädor och foils. Stort utbud av aktiviteter även dagar då vinden droppade. Jag kommer aldrig glömma SUP-turen i solnedgång med delfiner. Guidens, reseledarens, kaptens och besättningens entusiam smittade fort av sig till ett härligt gäng likasinnade kiteare.

  Utav

  Publicerat den

 9. Mycket trevlig resa
  Omdömme
  100%
  Resa och transfer fungerade bra. Båten höll hög klass och var bekväm. Bra service ombord och maten var mycket bra. Vi hade fint väder hela veckan, men bra vinden hade vi huvudsakligen de tre första dagarna. Vi kunde kita alla dagar, men på slutet kunde man bara kita down wind (så vida man inte använde hydrofoil bräda). När det inte blåste gjordes utflykter med motorbåt. Snorkling och även dykning var möjligt för den som ville. Wake board och SUP kunde man också prova. Ja, just...man kunde bada och sola också. Det bildades också en bra gemenskap tillsammans med övriga gäster. Jag har gjort flera liknande resor på båt, fast för dykning och det är inga problem om man åker själv. Man kan umgås när man vill, men gå undan när det känns bra. Det hela är mycket otvunget. Jag kommer sannolikt att åka igen.

  Utav

  Publicerat den

 10. 10 av 10 - Detta gör jag om!
  Omdömme
  100%
  -Bra båt
  -Schysst personal
  -Fantastisk mat
  -Grymma spots
  -Skönt folk och bra häng
  -Organiserat i minsta detalj

  Utav

  Publicerat den

 11. Sol, vind & vatten
  Omdömme
  100%
  Fantastisk resa med bra crew, god mat, plattvatten och stora vågor.
  Den resan kommer jag att göra igen.

  Utav

  Publicerat den

Skriv din egen recension
Du recenserar:Egypten kitekryssning. Kiteresa till Röda havets laguner
Ditt betyg