• Your custom trip, Learn & develop
 • From: January To: December
 • 2 660,00 kr

Fantastisk kitesurf i grund och unikt stor lagun. Perfekt destination för dig som som vill utveckla din kiting. Eller för nybörjaren som vill gå kitekurs i perfekta förhållanden.

Hamata - fantastisk kitesurf

Egypten kitekryssning. Kiteresa till Röda havets laguner

Egypten kitekryssning. Kiteresa till Röda havets laguner

Hamata ligger i södra Egypten och har unika sanddynor och rev utanför spoten som skyddar det grunda vattnet. Det gör det otroligt platt, och tillåter en mangroveskog att växa alldeles intill kitestranden. Utanför hittar du varierande kitesurf i grunt och välkomnande vatten. Du väljer boendet själv: enkelt, trevligt boende i trailer-park 300m från stranden eller lyxigt hotell med eget rev för dykning och barer i poolen. Frukost, middag och dryck ingår varje dag.

Du har möjlighet att boka som det passar dig i Hamata. Under November - December och Mars - April är vi själva här och tar emot er. Resten utav tiden tar våra lokala partners hand om er. När vi är på plats erbjuder vi våra attraktiva lektioner och ser till att resan blir extra bra.

Kitecamps i vinter

Om du vill vara med på våra camps så bokar du din resa med alla eller några utav dagarna under våra camp-veckor. Under dessa veckor bor vi på hotellet tillsammans, träffar nya kitekompisar och utmanar varandra på stranden. Du som vill lära dig bokar till lektioner. Här är årets veckor.

  Välj ett utav våra camps eller boka egna datum

Eller sök på dina egna datum nedan

Välj tänkt resedatum och sök för att se rumspriserna för resan nedan

Planera din resa

Marsa Alam eller Hurghada
Transfertid
Marsa Alam: 2h / Hurghada: 5h
Transfertid
Marsa Alam: 2h / Hurghada: 5h

Det är ganska smidigt att resa hit. Från Stockholm går charterflyg till Marsa Alam och från Köpenhamn till Hurghada.

När du bokat Transfer så möter vi dig på flygplatsen. I transferpriset ingår transport utav en resväska och en kiteväska.

Boka flyg

Närmast är att flyga till Marsa Alam. Vi rekommenderar att ni bokar en charterstol från tex Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn som brukar kosta ca 4000kr ToR (ibland så lågt som 900kr om du bokar sent, men inga garantier finns för att du får plats). Flygtiden är ca 5 timmar om ni flyger direkt.

Vill ni flyga med lite bättre service så kan ni kontrollera på Seat24 eller på Momondo, de är bra onlinetjänster för flygresor. Glöm inte att se vad Airberlin har att erbjuda också. Läs alltid extra noga om bagagereglerna.

  Välj ett utav våra camps eller boka egna datum

Eller sök på dina egna datum nedan

Värt att veta om vårt resmål

Mat som ingår

På vårt hotell ingår all mat och alkoholfri dryck. I trailerparken ingår frukost och middag. Lunch erbjuds på kitestranden och kostar €5 (maten på anläggningen har över lag högre kvalité än man är van vid i Egypten). På kitestranden finns också möjlighet till andra förfriskningar, öl och drinkar.

Tilläggstjänster

Du som kitar måste boka till ett kitepass som ger dig tillgång till stranden. Du bokar det samtidigt som ditt rum. I avgiften ingår utrustningsförvaring, launchhjälp på stranden och räddningsbåt/persona utöver den förberedda stranden.

Du som bor på Azur Whadi Lahmy hotell kan nyttja den smidiga skyttelservicen till och från stranden. Den betalas sista dagen på din resa och kostar €1,5 åt varje håll. (tyvärr går denna inte att betala i samband med bokning)

Boende och boendealternativ under resan

Kitevillage trailer camp

Närmaste boendet är enkelt, men bekvämt. Bara 300m från stranden ligger vårat trailer-camp, med boendet spritt runt sin odling utav grönsakerna och kryddorna som serveras. Här är vi äkta trailer-trash fast med guldkant; Allt städas dagligen, AC funkar fint, och alla rum har egen toalett och dusch. Här serveras frukost och middag.

Hotellet, Azur Wadhi Lahmy

10 minuter från stranden ligger Wadi Lahmy Hotell. Ett lyxigt hotell byggt kring ett antal pooler. Här bort du fint med massor utav aktiviteter på området. Här finns till exempel egna divemasters och en pir som tar dig till revets kant, perfekt för snorkling eller dyk. Transfer ToR Kitestranden går tre gånger dagligen och kostar 3€ dagligen.

Billigt boende med surfig charm precis intill kitestranden i Egypten
hög standard på kite-hotellet i Egypten

Väder, vind & övriga förutsättningar för våra aktiviteter

Vindar

Under september till maj så är det kitevindar från ca 6ms under 80% utav alla dagar. Dagar med vind går ungefär såhär: ca kl10 kommer vinden cross-off och ökar samtidigt som den vrider upp mot cross-on. Fram till kl16 toppar vinden och man kör gärna 9m draken, ibland mindre. Efter kl16 avtar vinden och du byter upp dig till ca 12m drake. Vid kl19 brukar de sista packa ihop, samtidigt som middagen förbereds.

Mer att göra i området

Anläggningen där vi kitar heter Kitevillage. Här är det byggt för kiting, till och med när man gör annat. Hamata är främst känt för sina korallrev och det finns gott om ställen att snorkla på. Ifrån centret finns möjlighet att följa med på fantastiska snorkel-utflykter, som avslutas plumt när vinden kommer in igen!
Vill du ha fler möjligheter så går det att åka med på fiskeäventyr i närheten, eller varför inte ta ett par dyk? Innåt landet ligger mest öken, och för oss Svenskar ganska ovanliga landskap som gärna går att utforska. En stilla SUP tur på morgonen är alltid nära tillhands också :)
Om andan faller på så hjälper killarna och tjejerna på anläggningen gärna till. De hittar bra transportlösningar och duktiga guider. Du behöver aldrig gissa några priser, allt görs klart innan du åker.

Tjänster och uppgraderingar

Utöka gärna din resa med våra tjänster. Dessa kurser, äventyr och uppgraderingar erbjuds i samband med att du bokar.

De dyker automatiskt upp för att väljas efter att du valt boende.

Uppgradera redan bokad resa.

Kiteskola - lär dig kitesurfa

Då kan du gå en hel kitekurs, eller bara gå enstaka lektioner på svenska eller engelska. Surfbussens egen instruktör är en skicklig pedagog och utbildar enligt IKO. Du kan välja ett antal lektioner eller boka skol- & utrustningspaket för den tiden du är på plats. När du väljer våra paket så får du också vår mentorshjälp och coachning varje dag på stranden. På det sätt så kan du själv ta många steg i din kitekarriär under tiden.

Var inte orolig om du inte hinner med alla lektioner, de gäller i två år och på alla våra skolor. I Sverige också!

**********************

 • Kitelektion 2h 20min lektionstid inkl utrustning - 1 500,00 kr
 • Kitelektioner 2st á 2h 20min inkl utrustning - 2 700,00 kr
 • Kitelektioner 3st á 2h 20min inkl utrustning - 3 700,00 kr
 • Kitelektioner 4st á 2h 20min inkl utrustning & IKO studiehäfte - 4 500,00 kr
 • Kitelektioner 5st á 2h 20min inkl utrustning & IKO studiehäfte - 5 200,00 kr

Hyr komplett kiteutrustning

Du som inte har egen utrustning kan hyra utav oss. Då har du alltid exakt rätt storlek för dagens väder. Passar också bra för dig som inte vill släpa prylar. Om du endast vill komplettera så erbjuds hyra även per halvdag/dag på plats.**********************

 • Utrustningshyra - komplett kitt, 1vecka - 3 399,00 kr
 • Utrustningshyra - komplett kitt, 2 veckor - 5 299,00 kr

Coachning, fortsättningskurser & paket

Du som nyligen gått kurs eller kitar lite för sällan för att känna dig trygg har möjlighet att boka mindre kurspaket som ger dig en bra boost och plattform att fortsätta öva ifrån under din tid i Egypten.**********************

 • Kitecoach/fortsättning, 2 timmar (med egen utrustning) - 900,00 kr
 • Kitecoach, anpassad utbildning. 5 timmar (ingen utrustning ingår) - 1 800,00 kr
 • Kitekurs Fortsättning 1W: 4h instruktörstid + 7 dagar hyra - 6 623,75 kr
 • Kitekurs Fortsättning 2W: 4h instruktörstid + 14 dagar hyra - 8 748,75 kr
Title Image Beskrivning
Kundrecensioner
 1. Lyckat
  Omdömme
  100%
  2 veckor med vind varje dag. Bra plattvatten och utvecklingsmöjligheter. Och kunde inte haft en bättre reseledare. Tack Anna!

  Utav

  Publicerat den

 2. Bra surf
  Omdömme
  100%
  Har varit med 2 gånger i Hamata och allt har funkat perfekt. Vi har bott på hotell Azur som ligger ca 6 km söder om kitestranden. Standarden på rummen är bra och har det som behövs. Hotellet har även en lång brygga som sträcker sig ut till revets kant. Om det blir en dag utan vind eller om man vill göra något annat än kitea så är snorklingen fantastisk (speciellt på morgonen när solen ligger på). Till och från kitestranden går det buss och där finns övervakade förvaringsutrymme så man slipper släpa på prylarna. Servicen på kitestranden är mycket bra med trevlig personal. Ett extra litet plus är att man kan få tvättat sina kites inför hemresan för 3€ styck. Bra tips är att ta med ett par våtskor då vattnet kan bli ganska lågt vid ebb och det finns en del korall som man kan råka trampa på. Sist men inte minst är det ett perfekt tillfälle att träffa nya och trevliga surfpolare på...

  Utav

  Publicerat den

 3. Härligt och utvecklande!
  Omdömme
  100%
  Vart på ett camp i mars 2019, riktigt härligt surf med vindar varje dag. Smidiga lösningar också med kiteförvaring på stranden som gör att man maxar tiden på vattnet! Hotellet är najs men hängde absolut mest på stranden. Kitecamp gör att man får ett skönt gäng att hänga med, gött för mig som åkte själv om inte annat :). Suveränt!

  Utav

  Publicerat den

 4. Supervecka!
  Omdömme
  100%
  En fantastisk vecka med galet bra vind. Perfekt arrangemang av Surfbussen och guiden Anna.

  Utav

  Publicerat den

 5. Bästa förutsättningarna
  Omdömme
  100%
  Andra året jag är där, denna gång med sonen 13 år.
  Kan inte bli bättre förutsättningar om du vill lära dig kitesurfa.
  Grunt, långt, sandigt, jämn vind.
  Rekommenderas!

  Utav

  Publicerat den

 6. Vilken fullträff
  Omdömme
  100%
  Kan konstatera att jag är 100%-nöjd med Kitecamp Hamata i mars 2019. Vattnet, Vinden, Kitevillage, Hotellet, Maten, Nya kitevänner och Surfbussens ledare var kanon. Jag hyrde utrustning vilket gav möjligheten att byta drake och bräda flera gånger per dag, det var väldigt bekvämt. Servicen på stranden var också heltäckande med personal som launchar och tar ner kiten bara man räcker upp handen.
  En stor dela av behållningen från campet var umgänget med de andra kitarna på resan, att prata kite i gruppen från morgon till kväll gjorde att jag utvecklade min kajtning och lärde mig mycket av andras erfarenheter och kunskap. Kan verkligen rekommendera Kitecamp!

  Utav

  Publicerat den

 7. Bra ställe! Bra gäng!
  Omdömme
  100%
  Bra ställe!!!

  Utav

  Publicerat den

 8. Bra ställe! Bra gäng!
  Omdömme
  100%
  Mitt ute i ingenstans ligger denna blåsiga plats. Fullt fokus på kiting och att hänga med gänget. Spoten är långgrund och vi hade hela tiden sideshore i 5-13 m/s. Har aldrig använt min 9a så mycket innan. Servicen på spotens center är super: alerta killar som hällper till med launch etc. Maten och ölen på centret smakade alltdid gott. Hotellet är helt OK med god mat. Anna som guidade oss är super! Surfbussen var bra stöd hela vägen! tack!

  Utav

  Publicerat den

 9. Fantastiskt
  Omdömme
  100%
  Åkte som nybörjare för att lära mig Kitea och tog 5 lektioner. Hade Anna som instruktör som var fantastisk, både som reseledare och som instruktör. Hon var verkligen grym på att hålla ihop gänget, även om vissa reste i par eller ensamma så hängde vi allihop. Lärde mig massor denna vecka och kan verkligen rekommendera andra till att åka.

  Utav

  Publicerat den

 10. Superresa
  Omdömme
  100%
  Hade en fantastisk vecka med kitevindar varje dag. Underbar spot för alla som gillar plattvatten, från nybörjare till duktiga åkare. Väldigt trevligt och praktiskt kitecenter med bra hyresutrustning och god mat och kall öl. Fint hotel med god (men inte lysande, man kan inte få allt) mat och oväntat fin snorkling direkt från brygga. Utmärkt organiserat av Surfbussen och Anna var en pärla. Alltid glad och med många goda tips förklarade på ett pedagogiskt sätt. Jag utvecklades massor och återvände hem lycklig, frisk och lagom fysiskt sliten. Rekommenderas varmt.

  Utav

  Publicerat den

 11. Grymt
  Omdömme
  100%
  Härligt

  Utav

  Publicerat den

 12. Fina camps år efter år
  Omdömme
  100%
  Har varit med några gånger och det fungerar så otroligt smärtfritt. Jag har bara åkt på camps och då har hänget och allt runt omkring varit grymt!

  Utav

  Publicerat den

Skriv din egen recension
Du recenserar:Hamata - fantastisk kitesurf
Ditt betyg