Kiteskola - vi lär dig

Kitekurser i kitesurfing & snowkite

Vi lär dig kitesurfa från helt nybörjare, eller hjälper dig ta nästa steg. Du får meningsfull träning från första gången vi träffas och vi följer din utveckling tills du är klar. Vårt mål är att du skall bli en självständig utövare och säkert kunna fortsätta med kitesurfing själv. Vår utbildning bygger på privatkurser så att vi helt kan anpassa oss helt till dig.

Våra erfarna instruktörer är alltid certifierade och lär dig på ett säkert och lyhört sätt. Vi tar inga genvägar för din säkerhet och kompletterar IKO:s utbildning med en transparent modell där även du kan följa din utveckling.


Vill du se, ändra eller lägga till tider?
Du som redan bokat med oss loggar in här

Boka kitekursen på en gång

Kitekurs med instruktörer för kitesurf och snowkite

Kom igång med kitesurf & snowkite

Är du osäker på hur du börjar? Ditt mål bör vara att bli självständig och säker nog att fortsätta utan hjälp, det är vårt mål. Här finns några alternativ på hur du kan komma igång och hur vi hjälper dig.

Gå en teorikurs

Varje vecka håller vi en förberedande online-kurs. På en kväll lär du dig teorin och får bättre förutsättningar inför fortsatta lektioner. Det också ett bra tillfälle att repetera det teoretiska efter en kitekurs. Gratis varje torsdag kl 19:00

  1. Boka din tid här

Läs våra guider

Du kan förbereda dig eller bara läsa på om våra sporter. Det är ett bra alternativ även för dig som bara är nyfiken eller inte har bestämt dig än. Här har vi samlat några erfarenheter om hur man börjar och några bra förslag på egen övning.

Boka en privat-lektion direkt

Du behöver inga förkunskaper. Vår utbildning är alltid orienterad kring dig och dina förutsättningar. Med endast privatkurser anpassar vi pedagogiken och du följer din utveckling i vår kursplan.

- 1 lektion är ett bra tillfälle att känna efter: 2200kr
- 3st lektioner planerar du gärna som en weekendkurs: 4900kr
- Extra tid & och mer erfarenhet, 4 lektioner: 6400kr

Börja din bokning med att välja ort här ovan

Håll kontakt

När du börjar så kommer du säkert ha många frågor. Om bokningar, din utveckling, om utrustning mm. När du går din kitekurs med oss så har du smidig tillgång till våra mentorer. Vi svarar och ger dig råd, även inför & efter din kurs.

Vi svarar såklart redan nu. Ring oss via växeln, kontakta oss via vår facebookgrupp eller emaila oss


Tydliga lektioner ger bättre utbildning

Hos oss planerar du din egen kitekurs genom att schemalägga en eller flera lektioner som det passar dig. Varje lektion är ett tydligt pass med effektiv utbildningstid. Om du lägger dem samma dag så finns det tid för rast emellan dem. De gäller i två år och går att använda på alla center i Sverige och utomlands. Du planerar dina tider smidigt i vårt bokningssystem online.

Bästa förutsättningar att lära sig: Om vädret stökar till det och någon lektion utav din kurs inte kan genomföras när du kan så meddelar vi det dagen innan din kurs. Då bokar bokard du helt enkelt om till nästa gång du kan. Hos oss tränar du bara när väder och vind är rätt!

Det här hinner du lära dig på kitekursen

En nybörjare hos oss lär sig kitesurf ungefär i denna takt. Vi anpassar självklart utbildningen till din inlärningstakt, så det kan både gå fortare elle ta längre tid.

Din första lektion:
Introduktion och prova på, vi byter om till våtdräkt och börjar normalt att flyga en mindre drake och du börjar förstå systemet och krafterna som finns.
Lektion 2:
Vi hinner flyga riktig kite och du börjar få kontroll. Du lär dig alla säkerhetsrutiner och tränar bodydragging
Två lektioner tillsammans planeras gärna som en endagskurs
Lektion 3:
Du har kanske börjat träna med brädan i vattnet, eventuellt försöker du med brädstarter
(rek. minsta antal lektioner för att hinna bli en självständig elev)
Tre lektioner planerar du gärna till en tvådagarskurs.
Lektion 4:
Det är möjligt att du slipar på tekniken med brädstart och powerstrokes på bräda, allt för att försöka hålla jämn fart på vattnet.

Med mycket god fysik och uthållighet kan du planera fyra lektioner på två dagar.
Lektion 5:
Ger extra tid. Kanske använder du den på en gång för att fila på något som var svårt, eller så sparar du lektioner tills du fått fler timmar med kiten själv.
Detta är ett mycket komplett paket.
Antal lektioner som behövs är individuellt för varje elev. Ovan kan ses som ett exempel för vår vanligaste kund.

En säker kiteskola

Vi erbjuder vi utbildning runt hela Sverige, och utomlands på flera resor varje år. Som elev hos oss får du möjlighet att lära dig i din takt, supersnabb eller utpridet över två år. Och du väljer en strand nära dig, ELLER en strand där det blåser när du har tid. Vi håller ihop utbildningen och följer din framgång oavsett hur du väljer att göra.

Skola sedan 2005

Vi startade i Stockholm med snökitekurser men utvecklades till kitesurf ganska omedelbart. Genom åren har vi och våra instuktörer samlat erfarenheter från tusentals elever och från flera bra skolor utomlands. Med hjälp från dessa har vi utvecklat en utbildningsmetod som är säkrare och ger bättre utbildning. Bland annat slutade vi med osäkra och inneffektiva weekend- och dagskurser och ersatte med vårt lektionsbaserade erbjudande. Sedan dess har vi vuxit till landets största kiteskola.
Surfbussens kiteskolor i Sverige Kiteskola i Stockholm Kiteskola i Stockholm Kiteskola på Gotland Kiteskola på Gotland Kiteskola Malmö & Båstad Kiteskola kring Göteborg Kiteskola i Åre & Östersund Kiteskola i Vemdalen Kiteskola i Vemdalen

Flera center ger möjligheter

För våra vatten-kurser utgår vi från kitecenter i Malmö/Lomma, Stockholm, Gotland, Öland & Göteborg. Alla drivs i egen regi. I Sverige blåser det alltid någonstans, och olika stränder ger andra möjligheter för träning. Hos oss har du möjlighet att åka dit vinden är rätt för att börja, fortsätta eller avsluta dina lektioner. För att det skall vara lätt att välja vart du vill gå dina lektioner så har du kontakt med vår skolmentor som som hjälper dig planera kring väder och strandval.

Snökite lär du dig i Vemdalen & Stockholm, eller på våra weekends där vi också ordnar boende och transporter

Du som tycker om att resa kan också ta med dig dina lektioner och kitesurfa på någon utav våra center utomlands!


IKO certifierad kiteskola

Just nu: teorikursen gratis. Ett smart sätt att börja.

Mervärden för smidig kitekarriär

Med ordning och reda blir egen träning en del utav din utbildning. Vi gör det lättare att ha kontroll på din utveckling, billigare att köpa prylar och smidigt att fortsätta efter din kurs

Kursdagbok & certifiering

Personlig kursdagbok för alla kitekurserI din individuella kursdagbok noterar vi din framgång varje gång vi möts. Förutom att ge dig en inblick i din egen utveckling så hjälper det våra instruktörer på andra orter att ta vid i din träning.

Träning & hyra

På våra centers i Stockholm, Malmö och Gotland finns särskilt goda förutsättningar för egen träning. Säkra stränder, instruktörer nära, och möjlighet att hyra utrustning som passar för dagen. Du kan också följa med på en resa, eller kanske en weekend. Vår instruktörer är alltid med!

Köp egen utrustning, få kursen gratis

Ta del utav våra fantastiska avtal och fortsätt kita med samma grymma utrustning du använt på kursen. Köper du komplett kitt med utrustning så motsvarar rabatten mer än kostnaden för utbildning.

Kiteskola - vi lär dig
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Per sida
  1. Presentkort Kitekurs
    Betyg:
    100%
    1 500,00 kr
    Lägg till önskelista
Loading ...
Load More ...
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

1 Vara

Per sida