Kiteskola - vi lär dig

Lär dig snowkite & kitesurf med oss

Vi tar hand om dig från början. I vår kiteskola följer vi din utveckling och du får meningsfull träning från första gången vi träffas. I minsta möjliga grupp ger våra fantastiska instruktörer dig den tid du behöver för att bli en trygg kitesurfare.

Vi valt att inte låta priset reglera innehållet. Våra erfarna instruktörer är alltid certifierade och lär dig på ett säkert och lyhört sätt. Vi kompletterar IKO:s utbildning med en transparent modell där även du kan följa din utveckling. Vi tar inga genvägar för din säkerhet, och vi följer svenska lagar. Läs mer.

Vill du se, ändra eller lägga till tider?
Du som redan bokat med oss loggar in här

Boka kursen direkt

Lär dig snowkite i vinter

SNOWKITE

  1. Stockholm
  2. Vemdalen

Kom igång med kitesurf & snowkite

Är du osäker på hur du börjar? Ditt mål bör vara att bli självständig och säker nog att fortsätta utan hjälp, det är vårt mål. Här finns olika alternativ för att kommer igång och hur vi kan hjälpa dig.

Gå en teorikurs

Varje vecka arrangerar vi en förberedande snowkite- &kitekurs. På en kväll lär du dig teorin och får bättre förutsättningar inför fortsatta lektioner. Gratis varje torsdag kl 17:00

  1. Stockholm (året runt)
  2. Lomma (Sommar)

Läs våra guider

Alla har olika förutsättningar för kitesurfing. Här har vi samlat några erfarenheter om hur man börjar och några bra förslag på egen övning.

  1. Snowkite
  2. Kitesurf
  3. Wingsurf

Boka en lektion direkt

Du behöver inga förkunskaper så det går bra att helt enket boka! Vi är duktiga på att anpassa utbildningen till dina förutsättningar. När vi möts så anpassar vi övningar och pedagogik till dig, och vi följer upp din utveckling i vår kursplan.

- 1 lektion är ett bra tillfälle att känna efter: 1800kr
- 3st lektioner planerar du gärna som en weekendkurs: 4500kr
- Ge dig extra tid eller kom mycket längre med 5 lektioner: 6200kr

Håll kontakt

När du börjar så kommer du säkert ha många frågor. Om bokningar, din utveckling, om utrustning mm. När du bokar får du tillgång till våra mentorer. Vi svarar och ger dig råd. Vi hjälper dig också efter din kurs.

Vi svarar såklart redan nu. Ring oss via växeln, kontakta oss via vår facebookgrupp eller emaila oss


Tydliga lektioner ger bättre utbildning

När du bokar din kurs med oss hos oss så ingår ett antal lektioner. De är tydliga pass med effektiv utbildningstid, emellan dem har du tid för rast. De gäller i två år och går att använda på alla center i Sverige och utomlands

Bygg din egen kitekurs: Planera dina lektioner till ett eget kurspaket. Om vädret stökar till det och någon lektion utav din kurs inte kan genomföras så behåller du utbildningstiden i upp till två år. Du bokar helt enkelt om till nästa gång du kan. Hos oss tränar du bara när väder och vind är rätt!

Det här hinner du lära dig

För de allra flesta så hinner vi lära ut kitesurf ungefär i denna takt. Vi anpassar självklart utbildningen till din inlärningstakt, så det kan både gå fortare elle ta längre tid.

Din första lektion:
Introduktion och prova på, vi börjar normalt att flyga en mindre drake och du börjar förstå systemet.
Lektion 2:
Vi hinner flyga riktig kite och du börjar få kontroll. Du lär dig alla säkerhetsrutiner och tränar bodydragging
Två lektioner tillsammans planeras gärna som en Endagskurs
Lektion 3:
Du har kanske börjat träna med brädan i vattnet, eventuellt försöker du med brädstarter
(rek. minsta antal lektioner för att hinna bli en självständig elev)
Tre lektioner planerar du gärna till en tvådagarskurs.
Lektion 4:
Det är möjligt att du slipar på tekniken med brädstart och powerstrokes på bräda, allt för att försöka hålla jämn fart på vattnet.

Med mycket god fysik och uthållighet kan du planera fyra lektioner på två dagar.
Lektion 5:
Ger extra tid. Kanske använder du den på en gång för att fila på något som var svårt, eller så sparar du lektioner tills du fått fler timmar med kiten själv.
Detta är ett mycket komplett paket.
Antal lektioner som behövs är individuellt för varje elev. Ovan kan ses som ett exempel för vår vanligaste kund.

En säker kiteskola

Vi erbjuder vi utbildning runt hela Sverige, och utomlands på flera resor varje år. Sedan vi slutat med osäkra och inneffektiva weekend och dagsupplägg har vi vuxit till landets största kiteskola. Som elev hos oss får du möjlighet att lära dig i din takt, supersnabb eller utpridet över två år. Och du väljer en strand nära dig, ELLER en strand där det blåser när du har tid. Vi håller ihop utbildningen och följer din framgång oavsett hur du väljer att göra.

Surfbussens kiteskolor i Sverige Kiteskola i Stockholm Kiteskola i Stockholm Kiteskola på Gotland Kiteskola på Gotland Kiteskola Malmö & Båstad Kiteskola kring Göteborg Kiteskola i Åre & Östersund Kiteskola i Vemdalen Kiteskola i Vemdalen

Skola sedan 2005

Sedan starten i Stockholm har vi vuxit till Sveriges största surfskola och vi utbildar bara med certifierade instruktörer.

Flera center ger möjligheter

För våra vatten-kurser utgår vi från egna kitecenter i Malmö/Lomma, Stockholm, Gotland, Öland & Göteborg. I Sverige blåser det alltid någonstans, och olika stränder ger andra möjligheter för träning. Hos oss har du möjlighet att åka dit vinden är rätt för att börja, fortsätta eller avsluta dina lektioner. För att det skall vara lätt att välja vart du vill gå dina lektioner så har du kontakt med vår skolmentor som som hjälper dig planera kring väder och strandval.

Du som tycker om att resa kan också ta med dig dina lektioner och kitesurfa på någon utav våra center utomlands!


IKO certifierad kiteskola
Spara 500kr!

Säsongsstart för snowkite, boka minst två lektioner och spara!

Gäller när du bokar och betalar i december.

Just nu: teorikursen gratis. Ett smart sätt att börja.

Mervärden för smidig kitekarriär

Med ordning och reda blir egen träning en del utav din utbildning. Vi gör det lättare att ha kontroll på din utveckling, billigare att köpa prylar och smidigt att fortsätta efter din kurs

Kursdagbok & certifiering

Personlig kursdagbok för alla kitekurserI din individuella kursdagbok noterar vi din framgång varje gång vi möts. Förutom att ge dig en inblick i din egen utveckling så hjälper det våra instruktörer på andra orter att ta vid i din träning.

Träning & hyra

På våra centers i Stockholm, Malmö och Gotland finns särskilt goda förutsättningar för egen träning. Säkra stränder, instruktörer nära, och möjlighet att hyra utrustning som passar för dagen. Du kan också följa med på en resa, eller kanske en weekend. Vår instruktörer är alltid med!

Köp egen utrustning, få kursen gratis

När du bestämt dig för att fortsätta får du fantastiska rabatter på utrustningen. Vårt system "Tickets" hjälper dig betala för hela kursen. Med mellan 4000kr och 6000kr i rabatt på komplett kiteutrustning efter kurs får ofta hela kursen betald!

Visa som Rutnät Lista

2 Varor

Per sida
Fallande ordning
Loading ...Load More ...
Visa som Rutnät Lista

2 Varor

Per sida
Fallande ordning
Kiteskola - vi lär dig