Dhangethi - Yogaretreat, relax & SUP

 • Your custom trip, Join a camp
 • From: January To: April
 • 7 750,00 kr

Vi möts på den lilla bo-ön Dhangethi i Södra Ari atollen i Maldiverna. Här delar vi en fantastisk ö med palmer, stilla stränder och varma vatten med välkomnande locals och lokala krypin. Tajma gärna med våra retreats för Yoga & SUP.

 • Prisexempel inkl retreat: Delat rum, 6 nätter halvpension 7750kr p (14 nätter 13600kr)
Kiteresa till Egyptens bästa plattvatten

Hamata - fantastisk kitesurf

Utforska vemdalen på våra snowkite-weekends

Vemdalen Snowkiteweekend

Låt oss introducerar dig till vår pärla i söderhavet och dess fantastiska stränder, SUP, snorkling, dykning & utflykter. Här erbjuder vi yoga & SUP-retreats med daglig träning och många extra möjligheter att att uppleva Maldivernas vänligaste ö.

Resa med retreat

Du väljer själv när du kommer och går. Om du bokar samtidigt som våra retreat så får vi en stund tillsammans. Då leder vi Yoga bland palmerna, på hotellets tak eller på stranden. Eller tar med dig på SUP utflykter och träning kring rev och sandbankar.

Till det lägger vi någon utav våra favoriter bland utflykter.

Vår destination är den lilla ön Dhangethi som ligger i en utav de mittersta atollerna i Maldiverna. Ön har ett långgrunt rev som är perfekt för vattenaktiviteter. Från December till April är här perfekta förhållanden SUP, avslappning, dyk och snorkling; med stilla vatten och fantastiskt bra sikt över reven.

Du bor på vårt nybyggda hotell där frukost och middag ingår. I din bokning ingår vårt beach-pass. Det ger dig dryck på stranden hela dagen, mellanmål/frukt samt sport-utrustning för aktiviteter från stranden (SUP, Snorkling mm). Vi håller ett vakande öga på dig på vattnet, och hämtar dig om något skulle hända.

  Välj ett utav våra camps eller boka egna datum

 • 2020-04-21 - 2020-04-27

Eller sök på dina egna datum nedan

Välj tänkt resedatum och sök för att se rumspriserna för resan nedan

Planera din resa

Male
Flygtransfer: Anländ innan 17:00.
Båt-transfer: Anländ innan 14:00
Flygtransfer: Boka flyg efter 09:00.
Båt-transfer: Boka flyg efter 12:00

Du bokar själv flyg-biljetter till Malé. Vi möter dig när du landar hjälper dig hela vägen till din transfer resten utav vägen till vår ö. Utöver dig själv så ingår en resväska i priset för transfer.

Boka flyg: Vi flyger gärna med Qatar airways som har bra direktflyg. Vi budgeterar själva kring 7000kr ToR för flygbiljetten. Du kan också göra en sökning med till exempel momondo.com eller skyscanner.com.

Våra Yoga och SUP-veckor

Boka gärna samtidigt som våra Yoga-retreat går av stapeln. Du blir del i vår gemenskap för en vecka och får möjlighet att vara med på våra två dagliga aktiviteter. Vi planerar för att lämna gott tid för vila och reflektion, och kanske något eget äventyr för er. Under våra retreats serveras gemensam frukost och middag för den som önskar.

På eftermiddagen/kvällen varvas yoga, SUP & träning med tillfällen för andra aktiviteter som du kommer gilla. Som vanligt på våra temaresor så finns det plats för vi härliga & spännande överraskningar på stränder och sandbankar också.

Yoga-retreat med SUP.

Vår ledare: Sofie Ringsten

Med bakgrund som polis och elitidrottare inom brottning kom Sofie i kontakt med yoga efter en skada. Sofie är idag specialiserad i att utbilda yogalärare i yin yoga samt med yin yoga för surfare och andra atleter utöver specialgrupper inom polisen. Hon är grundare av YYFA ® Yin Yoga for Athletes, och är själv sponsrad atlet med fokus på ultralöpning och sup surfing. I samarbete med Surfbussen även sup yoga pionjär i Sverige. Läs gärna mer om Sofie här: http://www.sofieringsten.com

Sofie om resan:

Vi kommer huvudsakligen att ägna oss Yin Yoga, som är en djup och meditativ praktik, med fokus på sittande och liggande positioner som hålls under tid i vila. Yin yoga har fokus på kroppens bindväv, och är ett ypperligt komplement till fysisk träning, med aspekter av återhämtning och djup vila. En okomplicerad och enkel praktik som är möjlig att anpassa efter varje individ. Sofie presenterar sin yoga här: www.yinyogaforathletes.com

  Välj ett utav våra camps eller boka egna datum

 • 2020-04-21 - 2020-04-27

Eller sök på dina egna datum nedan

Värt att veta om vårt resmål

Dhangethi Ö

Vår destination är den lilla ön Dhangethi som ligger i en utav de mittersta ögrupperna i Maldiverna. Själva ön knallar du snabbt runt, den är endast en km där den är som bredast så du är hela tiden nära vatten! Nära Hotellet finns hamnen på ena sidan ön, och badstranden ”bikini beach” samt vår kitestrand på andra sidan. De ligger på var sin sida om ön så på ena sidan är det lugnt och vindstilla, på andra kitar vi.

Utanför hotellet ligger och precis utanför finns trädgården och hotell-stranden. Trädgården är alltid en skyddad oas. På nätterna springer här omkring massor med strandkrabbor, och på dagarna är det lugnt och ett perfekt ställe att slappa.

Restauranger & affärer

På ön finns tre restauranger, en på vårt hotell och de andra två efter shopping-gatan. Du kan köpa det mesta du glömt/behöver på ön. En lunch kostar ca 5 USD och uppåt beroende på vilken restaurang du väljer. Tursitshopparna erbjuder traditionella kläder och andra detaljer som kan vara roligt att ta med hem och priserna är rimliga.

Internet

Internet erbjuds gratis i Hotellets reception, relax och matsal. Det fungerar ofta över förväntan men det delas med många andra. Om du har extra höga krav så hjälper vi dig köpa ett sim-kort till din telefon så du kan surfa med samma standard du är van med hemma. Det är rimliga priser!

Boende och boendealternativ under resan

Vårt boende - hotellet

Vi bor på lokalt ägda Ariston Dhangethi INN. Med 15 rum är hotellet litet och drivs väldigt personligt. Här är mycket välordnat och standarden är hög. Alla rum har egen toalett med dusch och air-condition och det städas och bäddas dagligen. Vatten att dricka finns påfyllt dagligen. Rummen bäddas med två enkelsängar eller en dubbelsäng.

Maten lagas på hotellet och är en kombination utav lokala maträtter och några västerländska alternativ.

Hotellet på Dhangethi från utsidan
Hotellets egen strand-trädgård
Receptionen och restaurangen
Lobby

Väder, vind & övriga förutsättningar för våra aktiviteter

Dhangethi är precis så aktiv du vill att det ska vara. Eller inte, du bestämmer...

För alla

Snorkling är lätt tillgängligt och en mysig aktivitet, dykcentret berättar gärna vart man tar vägen för bästa snorklingen. Självklart går det att boka båtturer med dyk- & snorkel-ledare också, eller varför inte gå en dykkurs på ett riktigt fint dykcenter. Det finns ett vattensportcenter på ön, där erbjuds vattenskoter och katamaran-hyra och wakeboard. På land finns en fotbollsplan och ganska stora ytor att utforska samt ett center med biljard, pingis och några andra sporter. Det är också en upplevelse at paddla SUP över reven, kanske också som utflykt till sandrev och eller grannö.

För SUP paddlaren

Från slutet på november till början av maj är den stilla tiden i Maldiverna. Då är vattnet som klarast och det är minst vind. Det är som gjort för att paddla SUP, för träning eller bara för att det är en fantastisk upplevelse. Du paddlar nära ön, eller med lagom långa avstånd till någon utav sandbankarna som ligger nära ön. På vägen passerar du flera rev och ser massor med fisk och kanske en och annan sköldpadda. I vårt center finns flera uppblåsbara SUP:s och har du beachpass så är det fritt fram att låna. Våra strandvakter håller koll på dig hela paddlingen, och behövs det så kommer de och hämtar dig.


För dykaren

Här finns över 50 dyk-spots en kort resa med dykbåten bort, och ett fantastisk lokalt rev som räcker till många dyk. Vårt hotell har ett eget dykcenter och hjälper både erfarna och nya dykare att uppleva deras fantastiska vatten. Söder om ön finns ett stort marint skyddat område, Khudarah Thila, samt en nationalpark vid de yttre reven. Om du inte vill dyka på reven så arrangeras valhaj och manta-dyk och snorkling hela året.

Vår ö, och hela revet
Revet där vi kitesurfar i Maldiverna

Launch och landing
Launch och landning på kitestranden


Vindstatistik för kitesurf i maldiverna

Title Image Beskrivning
Kundrecensioner
 1. Perfekt semester retreat
  Omdömme
  100%
  Ett härligt ställe, bra service, god mat, underbara yoga-pass med Sofie Ringsten, fint hotell med omtänksam och otroligt serviceinriktad personal, underbara utflykter, härlig vit sandstrand och turkosblått hav, Surfbussen ser till att din resa blir ett minne för livet! Hit vill man komma tillbaka!

  Utav

  Publicerat den

Skriv din egen recension
Du recenserar:Dhangethi - Yogaretreat, relax & SUP
Ditt betyg