• Join a camp, Learn & develop
 • From: January To: April
 • 3 599,00 kr

Upplev snowkite på Storhognas snöklädda toppar. Vi har fixat det praktiska och du kan koncentrera dig på det roliga. Åk med oss från Stockholm på torsdag eftermiddag eller anslut på kvällen, det roliga börjar fredag...

 • Exempelpris, paket: Inklusive resa ToR Stockholm: 4 499kr. Inklusive två lektioner & två dagar hyra: 6 299kr.

Vemdalen Snowkiteweekend

Egypten kitekryssning. Kiteresa till Röda havets laguner

Egypten kitekryssning. Kiteresa till Röda havets laguner

Boka Kitekurs & kitecamp i Egypten Svenska & Engelska

El Gouna - Kitesurfa med nära till allt

I Vemdalen ligger vår favorit för snökite, Storhogna! Här möts tillgänglighet med snösäkerhet och stora ytor med bra vind och spännande natur. Vi erbjuder weekend-boende i modernt boende med nära access till både Klövsjös utmanande backar och Storhognas snowkite.

Vår guide finns med på berget varje dag och hjälper till om det behövs. Du kan också komplettera kitekurser och utrustningshyra.

Våra weekends 2020: välj dina datum för att få boende-alternativ. Klicka på datumen i orange.

Just nu visas alla priser på denna sida utan moms. Rätt priser visas när du valt datum. Vi arbetar för att rätta till felet.

  Välj ett utav våra camps eller boka egna datum

Eller sök på dina egna datum nedan

Välj tänkt resedatum och sök för att se rumspriserna för resan nedan

Allt är fixat

Vi tar hand om dig, detta ingår: Boende, frukost, middag, lakan, kite-guide hela dagarna, tolkning upp på toppen, räddning med skoter om det behövs samt dagliga utflykter. På kvällen sköter vi transporten till och från M & hotellet när vi äter ute.

Detta ingår inte: Lunch (vi ser till att du får möjlighet att äta dock!), handduk samt ev alkohol. Utrustning för snowkite och alpint håller du med själv. Det går självklart att hyra också!

Bara med rätt förutsättningar

För att kunna genomföra vår weekend behöver vi ha 4 bokningar, max är 8 personer. Om vi inte kommer upp till vårt minimum så ställer vi in resan. Vi ställer även in resan vid följande väder dagtid: Alla dagar väntas bli kallare än -15 grader, det kommer vara helt vindstilla, det kommer blåsa storm.

Så snart vi gått över fyra bokningar så meddelar vi de som bokat, vi kontrollerar vädret inför helgen på onsdag kl 12:00. Om vi bokar av erbjuds du ombokning eller pengarna tillbaka.

Gör det till ett skolcamp

Du som aldrig kitat förut kan lära dig under helgen. Våra kitelektioner är extra förmåndliga när du åker med på vår resa: Förutom lektionerna så får du låna utrustningen en hel dag per lektion. (tex: två lektioner ger två heldagar med kite och två lektioner under tiden) Erbjudandet gäller autmatiskt när du bokar med lektioner. Du kan självklart använda lektioner som du redan har också.


Att ta sig till Vemdalen

Det är smidigt att komma till Storhogna/Vemdalen. Från Stockholm tar det ca 5h 30min att köra, från Östesund ca 1h 30min.

Resa tillsammans

  Vi har möjlighet att köra dig hela vägen från Stockholm, eller hämta vid buss, flyg och tåg. Du väljer transport eller transfer när du bokar. Detta erbjuds
 • Röjan tågstations & Vemdalen by (buss)
 • Östersunds och Svegs flygplats
 • ToR Stockholm, åk med guiden från Surfbussens butik: 900kr/person Vi åker kl 16:00 på torsdagen.

  Välj ett utav våra camps eller boka egna datum

Eller sök på dina egna datum nedan

Värt att veta om vårt resmål

Vi utgår från Storhogna som ligger närmast våra två hemma-spots. Härifrån har vi en kort tolkning upp på fjället och massivet ligger bakom Storhognas topp. Här är perfekt att lära sig snowkita, och när man väl kan finns massor med utmaningar och utflykter med varierande svårhet.

Vi har också möjlighet att nyttja myren som ligger mer mot Klövjö-hållet. Här har vi lite mindre vind när det blåser mycket, och mer snö när det saknas på andra håll.

Runt Vemdalen finns ytterligare några fina kiteställen, vi känner av gruppernas förmåga under helgen och vid rätt väder utforskar vi även dem.

Andra aktiviteter i området

Förutom riktigt bra skidåkning och en fin park i Klövsjö så finns här också riktigt fina spår för längdåkning. Båda når man med skidorna på från huset. Längspåren sköts riktigt bra och pistas till bredd lagom för skate! I området finns också bowlingbana, ett spa och pool, två restauranger och två barer. Har du bil så kan du också utforska övriga Vemdalens skidanläggningar som tex Vemdalen, Skalet och Björnrike.

Boende och boendealternativ under resan

Vårt boende

Vi erbjuder boende i nybyggt hus på Storhognas solsida. Här är standarden hög och bäddarna bekväma. Lakan ingår, men inte handduk. När du bokar så bokar vi rummen på ett sånt sätt så att du delar med ditt sällskap.

Mat

I priset ingår frukost och middag. Lunchrestauranger och caféer finns både i skidanläggningen, på fjälltoppen och vid basecamp för snökiting. Middagen äts hemma på fredag kväll och på Restaurang M lördag kväll.

Väder, vind & övriga förutsättningar för våra aktiviteter

Storhogna är känt för att vara väldigt snösäker. Här brukar vi kunna snökita relativt tidigt. Många som kitar här uppskattar också hur nära det är från Stockholm att åka upp; under 5,5h timmar med bil. Läget verkar också vara riktigt bra för vind som ofta finns här när det inte blåser alls i närheten. Ett Snökites-paradis helt enkelt :)

Tjänster och uppgraderingar

Utöka gärna din resa med våra tjänster. Dessa kurser, äventyr och uppgraderingar erbjuds i samband med att du bokar.

De dyker automatiskt upp för att väljas efter att du valt boende.

Uppgradera redan bokad resa.

Köp till kitelektioner

Med några lektioner lär vi dig kitesurfa från början. När du använder dina lektioner samtidigt som vår weekend får du dessutom använda utrustningen hela dagen som du har din lektion på. Boka tre lektioner för en komplett upplevelse, två lektioner för att lära dig allt du behöver för snökite. En lektion passar för att komplettera tidigare utbildning, eller kanske fila på något särskilt!**********************

 • Kitekurs - halvdag - 1 lektion - 1 999,00 kr
 • Kitekurs - 2 lektioner á 2h 20min (grupp 2 pers) - 3 300,00 kr
 • Kitekurs - 3 lektioner á 2h 20min (grupp 2 pers) - 4 500,00 kr

Boka/Nyttja redan köpta lektioner

Du som redan har lektioner bokar upp dina tider här. Om du inte har så många lektioner du behöver så kan du komplettera ovan också. När du använder lektionerna på våra weekends så får du låna utrustningen hela dagen som du har din lektion.**********************

 • Kitekurs - halvdag - 1 lektion - 1 999,00 kr
 • Kitekurs - 2 lektioner á 2h 20min (grupp 2 pers) - 3 300,00 kr
 • Kitekurs - 3 lektioner á 2h 20min (grupp 2 pers) - 4 500,00 kr

Hyr komplett kiteutrustning

Var säker på att du har exakt rätt storlek varje dag, och slipp bära med dig egen utrustning.**********************

 • Hyra komplett kiteutrustning 3 dagar - 2 499,00 kr
Title Image Beskrivning
Skriv din egen recension
Du recenserar:Vemdalen Snowkiteweekend
Ditt betyg