• Your custom trip, Join a camp, Learn & develop
 • From: January To: February
 • 8 000,00 kr

Följ med på vår kiteresa till Tanzanias finaste kitesurf. Gå nybörjarkurs eller utveckla din kitesurf i inbjudande turkost vatten. Vi bor bekvämt, precis på stranden och allt är ordnat!

Zanzibar. Kiteresa

Här kitar vi i en lagun ett stenkast från vårt boende. På Zanzibar är det ca 30 grader i luften och lika varmt i vattnet, året runt. Vi håller till precis söder om kända kitestranden Paje. Här har vi en lika fin lagun, men nästan tomt på andra kitare. I januari/februari är det den bästa tiden för oss kitesurfare då det blåser mest hela tiden.
Vi har styrt upp det som behövs. Bekvämt boende, frukost och lunch ingår utöver arrangerad kitesurf varje dag. I strandservicen ingår hjälp med start och landing och vår svenska guide ger tips och råd både kring kite och resan som helhet. Tidvattnet styr här och vid lågvatten så flyttar vi oss eller arrangerar downwinders till bättre surf.

Boka camp

Om du bokar hela, eller delar utav din resa samtidigt som våra camps så kitar vi tillsammans. Du som aldrig testat bokar till din nybörjarkurs. För dig som redan gått kursen ingår coachning från land. Dessutom ser vi till att du inte missar någon möjlighet till äventyr.

Om du vill vara med på våra camps så bokar du din resa med alla eller några utav dagarna under våra camps-veckor. Under dessa veckor bor vi på hotellet tillsammans, träffar nya kitekompisar och utmanar varandra på stranden. Du som vill lära dig bokar till lektioner. Här är säsongens camps:

Kitecamps i Zanzibar

Välj tänkt resedatum och sök för att se rumspriserna för resan nedan

Planera din resa

Zanzibar International Airport
Vi hämtar dig oavsett när du landar
Vi lämnar av dig i tid oavsett när du flyger hem
Du bokar ditt eget flyg. Du bokar transfer med oss och vi möter dig på flygplatsen. Vi rekommenderar en sökning efter bästa pris med till exempel momondo.com eller motsvarande söktjänst. Efter din bokning utav rum får du ange dina flygdetaljer.
Video

Activity-pass och tjänster för bekväm resa med kiteutrustning

När du bokar Surfbussens aktivitetspaket har du fri tillgång till alla aktiviteter som erbjuds från land, samt övervakning och säkerhet vid vattenaktiviteter. Utöver utrustningen så ingår också vatten på stranden, samt frukt till mellanmål under tiden du är där. Under säsongen så får du dessutom tips och hjälp på stranden vilket påskyndar din utveckling. När det inte blåser så tipsar vi om bra aktiviteter och är det några dagar utan vind så erbjuder vi gratis och billiga alternativa aktiviteter, med eller utan adrenalin-påslag.

Beach activity-pass

 • Aktivitetsguide
 • Snorkelutrustning
 • Prylar för vattenlek vid stranden (tex SUP, Kajak, badringar etc)
 • Strandservice/ launch landing
 • Övervakning med räddning vid behov
 • Vatten att dricka på stranden och frukt till mellanmål

Kiteutrustning, transfer & storage

 • Transport och hantering utav kiteutrustning till och från flygplats
 • Förvaring vid boendet
 • Riggningshjälp om du vill
 • sköljning, torkning, packning innan ni åker

Boende och boendealternativ under resan

Vi bor bekvämt precis invid stranden i bekväma Bungalows. Bortom polen ligger stranden och launch för kiterna. Du kan välja att boka en lägenhet i vår stora villa, där varje lägenhet har två rum. Det ena rummet med dubbelbädd och andra med två enkelsängar. Du kan också boka små bungalows där det finns en delad bädd för två.

Alla boenden har egen toalett och dusch, samt fläktar i taket och myggnät över sängarna. I boendet ingår förutom en skön sängplats också lakan, handduk och badhandduk.

Härlig veranda med utsikt över vår kitestrand på Zanzibar
Hotellets trädgård och pool
Bekväma sängar med myggnät

Servering och mat

I anslutning till vårt boende så serveras frukost varje morgon samt en riktigt bra middag. I middagen ingår utöver maten även ett glas vin/öl eller läsk.
Lunch erbjuds varje dag på stranden om ni vill äta lokalt, men ingår inte. Vår guide tar förbokning och ser till att det serveras där vi kitar just denna dag. Det finns också många andra alternativ för att äta lunch.

Väder, vind & övriga förutsättningar för våra aktiviteter

Vindar

Under Januari blåser det kitevindar från ca 8-9 ms under 80% utav alla dagar. Här finns ingen brisvind utan man räknar med passadvinden som denna tid på året normalt blåser i nordligt. Vinden kan trycka på ordentlig men vi planerar för 8 till 12m/s de flesta dagarna. (Vi själva åker ingen stans utan lättvindskite!)

Tjänster och uppgraderingar

Utöka gärna din resa med våra tjänster. Dessa kurser, äventyr och uppgraderingar erbjuds i samband med att du bokar.

De dyker automatiskt upp för att väljas efter att du valt boende.

Uppgradera redan bokad resa.

Kiteskola - lär dig kitesurfa

Då kan du gå en hel kitekurs, eller bara gå enstaka lektioner på svenska eller engelska. Vår egen instruktör är en skicklig pedagog och utbildar enligt IKO. Du kan välja ett antal lektioner eller boka skol- & utrustningspaket för den tiden du är på plats. När du väljer våra paket så får du också vår mentorshjälp och coachning varje dag på stranden. På det sätt så kan du själv ta många steg i din kitekarriär under tiden.

Var inte orolig om du inte hinner med alla lektioner, de gäller i två år och på alla våra skolor. I Sverige också!

**********************

 • Kitelektion 2h 20min lektionstid inkl utrustning - 1 500,00 kr
 • Kitelektioner 2st á 2h 20min inkl utrustning - 2 700,00 kr
 • Kitelektioner 3st á 2h 20min inkl utrustning - 3 700,00 kr
 • Kitelektioner 4st á 2h 20min inkl utrustning & IKO studiehäfte - 4 500,00 kr
 • Kitelektioner 5st á 2h 20min inkl utrustning & IKO studiehäfte - 5 200,00 kr

Kurs och utrustningspaket

Börja kitesurfa ordentligt, eller utvecklas med vår utrustning. Här får du vår proffsiga utbildning tillsammans med egen utrustning att träna med mellan dina lektioner. Lektionerna planerar du tillsammans med instruktören. Mellan lektionerna tränar du själv!

Lektionerna tar du med hem om du inte hinner nyttja alla, de gäller i två år och på alla våra skolor. I Sverige också!

**********************

 • Kitelektioner & hyra 7 dagar, 4st lektioner - 6 400,00 kr
 • Kitelektioner & hyra 14 dagar, 4st lektioner - 7 900,00 kr
 • Fortsättningskurs & hyra 7 dagar, 2st lektioner - 5 700,00 kr

Hyr komplett kiteutrustning

Du som inte har egen utrustning kan hyra utav oss. Då har du alltid exakt rätt storlek för dagens väder. Passar också bra för dig som inte vill släpa prylar. Om du endast vill komplettera så erbjuds hyra även per halvdag/dag på plats.**********************

 • Hyra komplett kiteutrustning 2 dagar - 2 390,00 kr
 • Hyra komplett kiteutrustning 3 dagar - 2 990,00 kr
 • Hyra komplett kiteutrustning 1 vecka - 4 490,00 kr
 • Hyra komplett kiteutrustning 2 veckor - 7 190,00 kr
Title Image Beskrivning
Skriv din egen recension
Du recenserar:Zanzibar. Kiteresa
Ditt betyg
Vi hittade andra produkter du kan vara intressad av!